Tidlig julegave til Haderslev Garden

Med en ekstra donation på 50.000 kr. fra en A. P. Møller fond, håber Haderslev Garden at kunne styrke den hårdt trængte orkestermusik.

Det er A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond, der har doneret 50.000 kr. til Haderslev Garden som en tidlig julegave. Dermed har Haderslev Garden i alt rundet 86.000 kr. i donationer i år, hvilket er dobbelt så meget som normalt.

Og det vil garden bruge aktivt til bedre instrumenter og styrket arbejdet med skoleorkestre.

- Vi kan nu købe instrumenter med større, fyldigere og breddere klang, så vi kan give nogle bedre koncerter for byens borgere. Det betyder rigtig meget for musikerne, siger en glad Lars Løngreen Boisen, der er daglig leder af Haderslev Garden til TV SYD.

Haderslev Garden har i øjeblikket 16 aktive medlemmer, og selvom de aldersmæssigt spænder fra 8 - 65 år, så er der mange unge, der slet ikke har råd til at købe egne instrumenter. Derfor er det nødvendigt, at garden kan købe sine egne instrumenter.

Især arbejdet med de unge mennesker optager Lars Løngreen Boisen meget i en tid, hvor orkestermusikken er hårdt presset. Derfor håber han også, at støtten kan styrke arbejdet med at tiltrække flere aktive børn gennem skoleorkestre.

- Jeg håber, vi kan få flere børn ind i orkestermusik. Det er vigtigt, så vi kan skabe fremtidens musikere og også fremover give noget tilbage til byen, forklarer Lars Løngreen Boisen.

Haderslev Garden har en omsætning på over 250.000 kr. årligt, hvoraf størstedelen af udgifterne går til lønninger til instruktører. Derfor er garden afhængig af støtte udefra.