Tidligere anfører vender hjem til Esbjerg fB

Efter fem år i belgisk fodbold vender Jesper Jørgensen tilbage til Esbjerg fB, hvor han i årene 2003-2010 spillede 201 kampe og sluttede som anfører.

Den 31-årige midtbanespiller har underskrevet en kontrakt på to et halvt år frem til 30. juni 2018 og tiltræder torsdag, når han returnerer fra en træningslejr i spanske Marbella med SV Zulte Waregem.

Med Jesper Jørgensens tilbagekomst tilføres Eesbjerg fB-truppen en spiller med en klassisk sydvestjysk fodboldopvækst. Han spillede de første år i JBS, fodboldsamarbejdet i Janderup og Billum, og kom med den større klub, Varde IF, som mellemstation til EfB.

- Jeg har hele tiden tænkt på, at det kunne være en mulighed at afslutte min karriere i Esbjerg fB, og vi har løbende været i kontakt igennem årene. Nu synes jeg, det hele passer sammen. Jeg vil gerne skifte i et vintertransfervindue for at få en god, lang forberedelse og lære de nye mennesker i Esbjerg at kende, og min belgiske kæreste, Fauve, flytter med til Danmark. Hun er lærer og taler dansk. Jeg glæder mig ekstremt meget til at begynde i Esbjerg, men det er også specielt at flytte fra Belgien, hvor jeg har været rigtig glad for at være og har mange venner, siger Jesper Jørgensen.

Han debuterede for Esbjerg fB som 18-årig i foråret 2003. I 2011 skiftede han til belgiske KAA Gent,hvor han i 60 kampe spillede i en mere fremskudt position på midtbanen end i Esbjerg  og det åbnede for en kontrakt med topklubben Club Brugge i sommeren 2012.

Her spillede han 75 kampe, blandt andet også Europa League-kampe, men efterhånden blev det småt med spilletid, og Jesper Jørgensen skiftede i september 2014 til den klub, han nu forlader et halvt år før kontraktudløb, Zulte Waregem.