Tidligere borgmester foreviges i bronze

Socialdemokraten Henning Rasmussen var borgmester i Esbjerg i 15 år. Fredag eftermiddag præsenteres en mandshøj bronzeskulptur af ham ved huset i Esbjerg.

Borgmester, folketingspolitiker, minister og formand for Folketinget. Henning Rasmussen nåede at få en stor politisk karriere, før han døde i Esbjerg i 1997. Bronzestatuen er i fuld størrelse og viser ham som en relativt yngre mand.

- Det praktiske arbejde med skulpturen har stået på i over et år. Ideen om en statue er meget ældre. Men nu får Esbjerg en skulptur, som vi og Henning Rasmussens familie er meget glade for, siger formand for Esbjerg Ugeavis? Fond, Holger Refslund, i en pressemeddelelse.

Statuen afsløres af Henning Rasmussens datter, Inge Kruse Rasmussen. Det sker klokken 14.30 i forbindelse med et arrangement, hvor den tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, og John Snedker fra Socialdemokraterne i Esbjerg er blandt talerne.

Statuen er en gave til Esbjerg fra Esbjerg Ugeavis' Fond. Bronzefiguren er lavet af kunstner og professor Mogens Møller fra Det Danske Kunstakademi i København.

 

Bag om Henning Rasmussen

Henning Rasmussen (1926-1997) kom til Esbjerg i 1955, hvor han blev
ansat på Esbjerg Højskole. Allerede i 1958 blev han valgt ind i Esbjerg
Byråd, og i 1960 blev han valgt til Folketinget i Bække-kredsen. I 1962
blev han valgt til viceborgmester i Esbjerg, og i 1964 blev han
borgmester, da borgmester Høyer-Nielsen pludselig døde.

Henning Rasmussen blev født i Viborg den 26. maj 1926 og døde i
Esbjerg den 4. marts 1997.