Tidligere Dong-direktør bliver formand

Den tidligere Dong-direktør Anders Eldrup bliver nu formand for Offshore Center Danmark, som har hjemme i Esbjerg. Foruden Anders Eldrup indtræder Poul Nyrup Rasmussen i bestyrelsen.

Anders Eldrup har siden sin dramatiske exit fra det statslige energiselskab, Dong, i marts koncentreret sig om bestyrelsesarbejde.

Og nu får Eldrup en ny post at forholde sig til, da han fra nytår skal være formand for Offshore Center Danmark, som er et videns- og innovationsnetværk for offshoreindustrien med 260 medlemmer.

- Anders Eldrup har i mange år været en af energisektorens absolutte topfigurer, og hans navn og kompetencer som erhvervsleder er anerkendt internationalt, begrunder den fungerende bestyrelsesformand Ernst Tiedemann i en pressemeddelelse.

Ex-statsminister

- Samtidig kommer han fra et energiselskab med aktiviteter inden for både havvindmøller og olie- og gasproduktion, tilføjer han.

Foruden Eldrup indtræder blandt andre også den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen som nyt medlem af bestyrelsen.

Offshore Center Danmark huser virksomheder inden for blandt andet olie-, gas- og havvindmølleindustrien, og arbejder for at fremme sektorens interesse og faciliterer netværk på tværs af medlemmerne.

Anders Eldrup er i forvejen bestyrelsesformand for Copenhagen Cleantech Cluster, mens han har menige bestyrelsesposter i blandt andet Rockwool Fonden, Experimentarium og DTU.