Tidligere kræftpatient håber andre også får undskyldning

Efter seks års kamp får den tidligere kræftpatient Mai Nielsen fra Esbjerg nu sine udgifter til en operation i udlandet refunderet af Region Syddanmark. Hun håber, at refunderingen på 300.000 kr. og en undskyldning fra regionen danner præcedens.

- Det er rigtig glædeligt, at regionen har erkendt, at de må refunderer mig operationsudgifterne, siger Mai Nielsen til TV SYD.

Hun har de seneste seks år kæmpet for at få refunderet de udgifter, hun har haft i forbindelse med den livsvigtige operation, hun fik i Berlin i 2009. Nu håber hun, at refunderingen af udgifterne til operationen vil danne præcedens, så andre også kan få regionen til at betale operationer i udlandet.

Efter at Mai Nielsen i 2008 fik konstateret den sjældne lever- og galdevejskræft, blev hun opereret på OUH. Men her endte de med at lukke hende sammen igen uden at fjerne kræften, fordi lægerne vurderede, at kræftknuden var for stor. Det betød, at Mai Nielsen kun ville have mellem tre og tolv måneder tilbage at leve i.

Men det ville hun ikke finde sig i. Hun opsøgte et hospital i Berlin, hvor hun succesfuldt blev opereret og er i dag kræftfri.

Nu har hun altså fået 300.000 kr refunderet efter at retslægerådet har udtalt kritik af den overlæge, der stod for hendes behandling.