TV der bevæger dig

Tietje formand for dansk-tysk samarbejde

Hans Philip Tietje (V) er valgt til formand for Udvalget for dansk-tysk samarbejde. (foto: Jacob Fynsk) Foto: Jakob Fynsk

Venstre-politikeren Hans Philip Tietje er valgt til formand for Udvalget for dansk-tysk samarbejde i Region Syddanmark.

Regionsrådet nedsatte udvalget for nyligt som et af ni stående politiske udvalg i regionen. Onsdag konstituerede udvalget sig med Hans Philip Tietje (V) som formand og Poul Andersen (S) som næstformand i udvalget.

Den nye formand vil gerne tilføre samarbejdet over landegrænsen ny dynamik.

- Vi tror på, at der ligger et betydeligt potentiale, som kan skabe vækst og udvikling i grænseregionen. Disse muligheder skal udnyttes, og vi skal have skabt konkrete resultater ? gerne i samarbejde med de Sønderjyske kommuner, siger Hans Philip Tietje i en pressemeddelelse.

Udvalget skal fokusere på, hvordan udviklingen i grænseregionen kan styrkes, bl.a. indenfor kultur, uddannelse, forskning, sundhed og turisme.

- Vi har en særlig interesse i at fjerne barrierer og udvikle det helt konkrete grænseoverskridende samarbejde i Sønderjylland. Både når det gælder det grænseoverskridende arbejdsmarked og det gensidige sprog- og kulturkendskab mellem dansk og tysk.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden