Tilbud til udsatte unge i fare

På Rødding Fri Fagskole lærer unge med særlige behov at bo og klare sig selv, men ordningen er i fare med et nyt finanslovsforslag.

Det er en selvfølge for de fleste at flytte hjemmefra og kunne klare vasketøjet og andre daglige gøremål, men det er det ikke for en bestemt gruppe unge med særlige behov. Derfor kommer flere af disse unge på Rødding Fri Fagskole, hvor de gennem et 42 ugers skoleophold lærer at bo i egen lejlighed og bliver trænet i at klare sig selv, så de kan flytte hjemmefra ligesom alle andre unge mennesker.

- Et ophold på Rødding Fri Fagskole gør de unge selvkørende omkring egen bolig. Skoleopholdet træner dem også til job på særlige betingelser. Det giver livskvalitet og sparer efterfølgende samfundet for mange kroner til diverse støtteforanstaltninger, siger leder på Rødding Fri Fagskole Jette Christensen.

Jette Christensen mener derfor, at det er helt hen i vejret, når Folketinget med den nye finanslov har foreslået, at de 12 frie fagskoler i Danmark skal spare i alt 10 millioner kroner.

- Det er jo klart, at det vil få store konsekvenser for vores skole og tilbud til den her gruppe unge. Jeg mener, at det er en god investering for samfundet, at de får det her tilbud, så besparelserne er noget kortsigtede efter min mening, siger hun.

Ta’ med til Rødding Fri Fagskole
Programmet Naboer besøger de unge på Rødding Fri Fagskole. Ta’ med i det direkte program, der sendes kl. 14 på TV SYD+ eller se genudsendelsen kl. 19.55 eller 22.35.