Tilhold holder ikke

En 25-årig mor til to kan intet stille op mod sin egen mors chikane. Hun har fået polititilhold, men mormoderen nægter at overholde det.

I august sidste år bragte vi i TV SYD historien om en mormor, der havde bortført sine børnebørn i over 24 timer for at tage dem med i Legoland og overnatte med dem på en campingplads.

Siden denne bortførelse har den 25-årige mor fået et polititilhold på mormoderen, som denne dog nægter at overholde. Hun fortsætter med at chikanere den lille familie, og har blandt andet smadret ruder i deres hjem. Det har også påvirket børnene.

- De har det ikke godt. De er meget trykkede af situationen. Det er svært at aflevere den lille i børnehaven, for han vil ikke give slip på mig. Og begge børnene har mareridt om natten, siger kvinden, der af hensyn til børnene vil være anonym og ikke vil oplyse sin bopæl.

Politiet er magtesløse

Selvom mormoderen gentagne gange har brudt sit polititilhold, kan politiet ikke gøre meget videre i sagen, der er yderligere indviklet på grund af familierelationen og arten af overtrædelser. Mormoderen har aldrig forsøgt at skade børnebørnene fysisk, heller ikke under bortførelsen til Legoland sidste år.

- Det er klart at, hvis man er i familie, så tager vi jo det med i betragtningen om hvorvidt det er rigtigt at gå ind og give et tilhold. Men omvendt, så kan grovheden af forulempelserne være af sådan en karakter, at vi bliver nødt til at se stort på, at det er familiemedlemmer og så give advarsler alligevel.

Politiet kan altså i øjeblikket ikke gøre andet end at afvente mormoderens overtrædelser af tilholdet, og derefter give hende advarsler mod at gøre det igen.