- Tillykke! I får hver en spritny mountainbike

Her til morgen blev eleverne i 0. klasse på Bredballe Privatskole overrasket med en spritny mountainbike - en til hver af de 14 elever. Klassen har nemlig vundet konkurrencen Alle børn cykler.

De vidste ingenting, men sad sødt på rad og række i deres klasseværelse på Bredballe Privatskole ved Vejle. Pludselig gik døren op og ind kom repræsentanter fra kampagnen Alle Børn Cykler. Med sig havde de en spritny mountainbike til hver af klassens 14 elever. 

Først forstod eleverne ikke rigtig, hvad der foregik. Til gengæld var lærer Rikke Løkken ikke i tvivl. Selvom der ikke var en cykel til hende, var glæden over at vinde næsten større hos hende end hos børnene. 

- Det er helt fantastisk. Helt fantastisk. Jeg har som lærer været med i konkurrencen i rigtig, rigtig mange år med rigtig, rigtig mange klasser. Så pludselig og stå dér som vinderen; så følte man sig jo lidt som om, man havde fået en guldmedalje - og det gjorde børnene også, siger hun.

Én ud af 5.000 klasser

4.934 klasser fra skoler over hele landet deltog i årets kampagne, som Cyklistforbundet kørte i samarbejde med Novo Nordisk. Årets vinder fra Bredballe Privatskole var ikke den klasse, der havde cyklet mest af de deltagende klasser i konkurrencen. Vinderen findes ved en lodtrækning. Men 0. klasse var den klasse, som havde cyklet mest på hele Bredballe Privatskole. 

- De har ikke bare vundet cykler. De har også vundet håneretten, selvom de er de mindste. Det er rigtig flot, lyder det fra kampagneleder i Cyklistforbundet Lasse Skou Hauschildt.