TV der bevæger dig

Tillykke med fødselsdagen, Dandy

Dandy fylder 100 år Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

02:27

I dag er det 100 siden, at Vejle Caramel og Tablet Fabrik begyndte produktionen. Hvad er det spørger I så. Det er såmænd den samme fabrik, der senere solgte tyggegummeklassikere som Dandy og Stimorol.

Dandy fylder 100 år Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Dandy fylder 100 år Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

1 af 4

Tyggegummi-virksomheden Gumlink, der tidligere hed Dandy, markerer i dag sin 100 års fødselsdag.

Når man kører forbi Gumlink-fabrikken på Horsensvej, lugter det nogle gange af tyggegummi. Sådan har det været i over 40 år nord for Vejle og i godt 60 år nede i byen, da fabrikken lå der.

Varemærket Dandy - senere Gumlink - er tæt knyttet til Vejle. En af Danmarks mest succesrige virksomheder fejrer mandag 100 års fødselsdag, og det fejres med en stor reception i hovedkvarteret på Dandyvej i Vejle. Jubilæet markerer samtidig at bestyrelsesformand, Holger Bagger Sørensen, der er barnebarn af stifteren Holger Sørensen, overgiver virksomheden ( Bagger Sørensen Gruppen ) til sine to sønner, Steen Bagger Sørensen og Claus Bagger Sørensen. 

00:17

Dandys første tyggegummigryde

Luk video

Bagger Sørensen skabte blandt andet mærkerne Stimorol og Dandy, som de solgte fra i 2002, og består i dag af flere virksomheder der primært er beskæftiget med produktion af tyggegummi. Mest prominent er Fertin Pharma, der fra fabrikkerne i Vejle producerer omkring 1/3 af verdens nikotintyggegummi - det er den administrerende direktør i Fertin Pharma, Søren Birn, der fortæller i videoklippene.

Læs om de mest skelsættende begivenheder i virksomhedens historie herunder:

 

Dandy fylder 100 år Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden