TV der bevæger dig

Tilskuersucces skaber kaotisk parkering - nu vil politiet rydde op

ønderjyske trækker mange tilskuere til fodbold i Haderslev - her er det til en kamp i Euro League. Foto: Claus Fisker, Scanpix

Sønderjyskes sportslige succes lokker flere tilskuere til superliga-fodbold i Haderslev og ishockey i Vojens. Det skaber stor kamp om parkeringspladser med farlige og kaotiske episoder til følge. Nu vil politiet skride ind.

Hvor der er mange biler, er der også farlige situationer, når publikum skal krydse vejen – herunder også den meget trafikerede Omfartsvejen, hvor der tit er farlige situationer med publikum på vejen, når Sønderjyske spiller hjemme i superligaen.

Bilerne er en stadig større udfordring for kommunen, for politiet, for parkeringsvagten og især for beboere på de berørte villaveje omkring idrætsfaciliteterne, hvor bilerne oftere og oftere parkeres ulovligt.

- Der har været flere farlige situationer - men heldigvis har vi hidtil undgået ulykker, siger Jacob Ulvedal Andersen, leder af lokalpolitiet i Haderslev til TV SYD. 

Nu gør politi, kommune og Sønderjyske noget ved problemet. Først sker det med information og siden med kontant afregning i form af p-afgifter.

Læs også 50 fodbold-bilister fik hilsen ved Blue Water Arena

Den første del af indsatsen indledes den 20. og 29. november i Haderslev omkring Sydbank Park og den 22. og 25. november omkring SE Arena. Senere vil der blive fulgt op fra politi og parkeringsvagt.

- Vi forsøger først med dialog

Jacob Ulvedal Andersen, leder af lokalpolitiet i Haderslev

Her bliver der uddelt flyers med opfordring om at parkere lovligt på de anviste parkeringspladser, som vises på et kort på bagsiden af flyeren. Der er i Vojens over 1000 lovlige parkeringspladser og faktisk over 800 omkring Sydbank Park, hvor de, der ligger længst væk, medfører en spadseretur på højst 400 meter.

- Vi forsøger først med dialog og håber, at bilisterne tager vores vejledning og opfordring til sig, understreger Jacob Ulvedal Andersen, leder af lokalpolitiet i Haderslev.

Ved efterfølgende hjemmekampe i Haderslev og Vojens vil kontrollen fra parkeringsvagten og politiet blive skærpet, således at der fremover uddeles p-afgifter til ejerne af de ulovligt parkerede biler.

I Esbjerg har politi, kommune og de lokale eliteklubber i fodbold og håndbold i sommeren og efteråret gennemført en lignende aktion omkring Blue Water Arena og Dokken.

- Vi har gode erfaringer med at få ændret parkeringskulturen. Efter en runde med p-afgifter i sommer, er der sjældent de store problemer ved Blue Water-området, siger leder af lokalpolitiet i Esbjerg, Lars Bjerregaard, til TV SYD.

Læs også Så er det alvor med p-bøder til fodbold i Esbjerg

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App