Tiltalt for bomber: Jeg kedede mig

Den 35-årige mand kedede sig og lavede kemiske forsøg. Målet var ikke at lave sprængstof - eller at sprænge bygninger i Esbjerg kommune i luften, forklarede han i retten.

- Jeg lå syg med hepatitis hos min mor og kedede mig. Derfor besluttede jeg at lave kemiske forsøg og ville forsøge at lave salpetersyre, forklarer han i Retten i Esbjerg.

Svarer høfligt

I et skur hos hans mor fandt politiet blandt andet en flaske med det farlige sprængstof TATP.

- Det var en colaflaske, hvor halsen var skåret af, og som jeg brugte til at rense remedierne, når jeg havde brugt dem. Det må være den måde, at kemikalierne til TATP er blevet blandet, siger han.

Den lave, tætte mand svarer høfligt og tydeligt på anklagerens spørgsmål.

Først da hun blev ved med at grave i, at han angiveligt skulle have udtrykt sympati for den norske massemorder Anders Breivik, virkede han noget irriteret.

Intet til overs for Breivik

- Jeg har intet tilovers for Breivik. Han er en barnemorder. Jeg ved ikke, hvorfor jeg skal belemres med spørgsmål om ham, svarer han.

Manden er tiltalt for den 9. august 2011 at have truet en ansat i et jobcenter i Esbjerg med, at han ville sprænge kommunen i luften. Men først den 30. november blev han anholdt hos sin mor, hvor han boede, da han gentog truslerne over for sin eks-kone.

I et skur på morens bopæl fandt politiet et veritabelt laboratorium med stativer, kolber, slanger og rør. Desuden har man beslaglagt flasker med blandt andet acetone, kaustisk soda, brintoverilte og flere slags syre hos manden.

Mandag blev der desuden i retten afspillet en video fra internettet, der viser, hvordan man "sikkert" fremstiller TATP.

Den kan den 35-årige ikke huske, at han havde set.

- Men jeg kedede mig og søgte på alt muligt på internettet, forklarer han.