To tiltalt for dobbeltdrab

To mænd er nu tiltalt for dobbeltdrabet på en 68-årig kvinde og hendes søn i Møgeltønder sidste efterår.

Elke Ibsen Mamsen og hendes 42-årige søn Hans blev dræbt på deres landejendom. Nu er en genbo og en af hans kammerater tiltalt for at have begået drabene i fællesskab. Det skriver ritzau.

Skåret i halsen

Ifølge anklageskriftet tog de to mænd fra Skærbæk til ejendommen på Gyden i Møgeltønder midt på natten medbringende en kniv og en jagtriffel. 
Volden foregik over et forløb på timer, hvor kvinden og hendes søn fik flere knivstik i henholdsvis ryggen og brystet. Begge blev også skåret i halsen.

 

Skal de begge dømmes for mord?

Statsadvokaten i Sønderborg vil gå efter at få begge mænd dømt for volden. Men tilsyneladende var det kun den ene af de to tiltalte, der uddelte de mange knivstik.
Medgerningsmanden overværede dog drabene og greb ikke ind. Bagefter sørgede han for at skaffe kniven af vejen. Er det ikke nok til at dømme ham for drab, skal han alternativt dømmes for medvirken til grov vold, fremgår det af anklageskriftet.
 

Genboen har allerede tilstået sin medvirken, mens den anden tiltalte nægter. 
Motivet til drabene er endnu ikke kommet frem.
 - Alt det vil jeg vente med at sige noget om, indtil sagen skal forelægges for retten, siger statsadvokat Jan Reckendorff.
Sagen er endnu ikke berammet.