Tinglev er blandt de fattigste steder i Danmark

- Men vi mangler ikke noget, siger en borger i byen. Kun Esbjerg Ø ligger under Tinglev i opgørelse over personlig indkomst i TV SYDs område. Ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Tinglev er blandt de 30 fattigste områder i Danmark. I hele TV SYDs sendeområde er det kun den østlige del af Esbjerg, som har en befolkning med lavere indkomst efter skat.

Det fremgår af en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet over Danmarks rigeste og fattigste områder fordelt på postnumre. Undersøgelsen dokumenterer, at forskellen mellem rige og fattige områder i Danmark vokser og har taget fart efter finanskrisen. 

Næsten alle de 30 rigeste postnumre i Danmark ligger i hovedstadsområdet og Nordsjælland. Blot fire af de rigeste 30 postnumre ligger i Jylland. Det rigeste postnummer i Danmark er 2930 Klampenborg med en gennemsnitlige indkomst pr. borger efter skat på 715.000 kr.

quote

 Vi mangler ikke noget her

Maybritt NIelsen, pensionist, Tinglev

Det rigeste sted i TV SYDs område er Bredballe i 7120 Vejle Ø med 351.609 kr. i årlig indkomst efter skat pr. person. Ingen andre postnumre i Trekantområdet, Hedensted og Horsens kommuner samt Syd- og Sønderjylland har postnumre med så lave personlige indkomster efter skat som i postnummer 6705 Esbjerg Ø og 6360 Tinglev. 

I Esbjerg Ø er det samme beløb 206.108 kr., og det gør området til det fattigste i TV SYDs område. I Tinglev er den gennemsnitlige indkomst pr. person efter skat lidt højere, nemlig på 213.727 kr. 

- Men vi mangler ikke noget her, sagde pensionist Maybritt Nielsen til TV SYDs reporter fredag eftermiddag foran Brugsen i Tinglev. Hør hende i klippet her: 

- Fattige? Men vi mangler ikke noget her, siger Maybritt Nielsen i Tnglev.