TV der bevæger dig

Tinglev er centrum for europæisk katastrofe-øvelse

02:23

Foto: Picasa

1 af 2

Den største tvær-nationale beredskabsøvelse i Europa kulminerer søndag med Tinglev som centrum.

Falck står bag den største tværnationale katastrofeøvelse i EU-regi, når europæiske beredskaber trænes i Tinglev.

Scenairiet for øvelsen er et jordskælv, som vil forårsage massive ødelæggelser med 500.000 ramte, herunder 1500 sårede, 400 savnede og godt 250 dræbte ? dog alt sammen fiktivt.

Det ødelæggende jordskælv er nemlig rammen, når Falck arrangerer Modex ? den største tværnationale beredskabsøvelse i Europa, der afholdes over fire dage.

Falck har vundet retten til at lave i alt seks øvelser i fem forskellige EU-lande. Øvelse 3 er afviklet siden fredag i Tinglev, hvor der på øvelsesområdet vil være kvæstede i form af rollespillere, redningshunde, katastrofemateriel og ikke mindst beredskaber fra lande som Tjekkiet, Island og Storbritannien.

Programmet er iværksat under EU, og øvelserne skal træne EU-landenes forskellige beredskaber i at arbejde sammen på tværs af sproglige og kulturelle barrierer ? og ikke mindst på fremmed territorium og under særdeles vanskelige vilkår. Sammen skal beredskaberne i Tinglev navigere i et område ramt af betydelige efterskælv med kollapsede bygninger, herunder de lokale hospitaler, med ødelagte veje, mangel på vand, el og ikke mindst mad.

- Beredskaberne skal træne alt fra søgning og redning, samt ikke mindst koordinering af indsatsen mellem de forskellige nationaliteters beredskaber, fortæller projektdirektør Jens Poul Madsen fra Falck.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden