Tirpitz’ naboer har problemer med de mange gæster

På den første måned har Tirpitz rundet 60.072 gæster. De mange gæster kan være irriterende for naboerne.

De har fået dobbelt så mange gæster på den første måned, som de havde regnet med.

- Det er helt overvældende. Det er svært at forstå, men man kan ikke være andet end helt vildt glad, siger Helle Ølgaard, daglig leder og PR-ansvarlig, til TV SYD.

Helt præcist 60.072 gæster på en måned. Men ikke alle er lige glade for de mange gæster. Foran museet er en lille parkeringsplads, og den kan ikke blive større, fordi området er fredet. 

Derfor må de gæster, der ikke får pladser på den nærmeste parkeringsplads, køre et stykke væk for at parkere. Her har Tirpitz anlagt en stor parkeringsplads. Problemet er, at den nærmeste vej herfra og til Tirpitz går gennem Østkrogen.

- Dem, der ligger lidt længere ned ad vejen, som har terrasse helt ude til vejen, de har rigtig store problemer med vandringen forbi deres terrasser, siger Tage Stubkjær, sommerhusejer og nabo til Tirpitz.

Udover de mange vandrende gæster, så mener naboerne også, at kørslen på grusvejene støver for meget.

- Der er altså støv, og dem der bor lige her tæt ved vejen, de får støv hele tiden, for det er ikke altid folk de afpasser hastigheden, siger Tage Stubkjær. 

Hos Tirpitz er der ikke udsigt til flere parkeringspladser tættere på museet.

- Det er et naturfredet område, så det er ikke bare sådan lige, at lave flere parkeringspladser, siger Helle Ølgaard. Derudover regner hun med, at museet ikke vil have lige så mange gæster, som de har lige nu, hele året.

- Vi er i et meget turistet område, så der er flere gæster herude lige nu i sommerperioden og i ferien generelt, end i resten af året, siger hun.