TV der bevæger dig

Tirsdagens overblik: Sådan bliver dagen

Tirsdag eftermiddag indvier Rybners sammen med sundhedsminister Ellen Trane Nørby, (V), den nye erhvervsuddannelse til ambulancebehandler, som ud over Esbjerg kan tages i Hillerød. Den nye uddannelse til ambulancebehandler afløser den tidligere redderuddannelse. 

Købmanden i Gesten ønsker at bygge en ny butik med hjælp fra byens borgere. Derfor holdes der tirsdag aften informationsmøde i Gesten Fritidscenter, hvor købmand Allan P. Haagensen vil fremlægge sine planer.  

Skybrud og stormflod er et stigende problem i Danmark. Især byer ved hav og fjord kæmper mod oversvømmelser. 
Store regnvejrsbassiner kan løse en del af problemerne ved skybrud, hvor vandet kan løbe hen, når der ikke er mere plads i kloakerne. 
Bassinerne fylder dog en del i bybilledet, så i Kolding har man tænkt kreativt og slået to fluer med ét smæk.

Flere kommuner i Syd- og Sønderjylland ligger på en kedelig topplacering i en ny analyse af udviklingen i antal voksne, der lever med en psykiatrisk diagnose. Hele 7,3 procent af de voksne borgere i Esbjerg har fået stillet mindst en psykiatrisk diagnose i løbet af de sidste fem år, og det er den højeste andel blandt landets kommuner, viser en analyse som Kommunernes Landsforening offentliggør tirsdag morgen.

Fredericia og Tønder kommuner følger lige efter Esbjerg med henholdsvis 7,1 og 6,9 procent med en psykiatrisk diagnose. I den lave ende finder man Fanø og Hedensted med 4,1 og 4,0 procent.

Et truende stormvejr har fået flyselskabet KLM til at aflyse 159 flyafgange til og fra lufthavnen Schiphol i Amsterdam tirsdag. Det rammer også tre forbindelser til og fra Billund. Der er ingen meldinger om udfordringer i trafikken på grund af blæsten.

Husk, at du kan følge de helt aktuelle meldinger om biltrafikken på trafikken.dk og for tog på DSB.

Tirsdag bliver mest skyet med byger af og til. Temperaturerne falder i dagens løb til mellem 2 og 4 graders varme med jævn til hård vind omkring nord - ved kysterne op til kuling.

Tak, fordi du læste med og god tirsdag!

De bedste hilsener

Charlotte Sølvsten

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu