Tobias-sagen: Otte og fire års fængsel

Den 20-årige Mona Nissen Thomsen, mor til Tobias, og den 30-årige Rene Jensen Wurfel, der var drengens stedfar, er blevet idømt henholdsvis fire og otte års fængsel. Begge ønskede at tænke over, om de vil anke dommen.

Anklageren havde forinden krævet netop fire års fængsel til moren, men forsøgte samtidig at overbevise retten om, at straffen til stedfaren skulle helt op på 10 år.

Stedfaren har under sagen nægtet, at han mishandlede den lille dreng til døde. Men det blev op ad bakke for den påstand, da barnets mor i retten valgte at erkende, at hun lod stedfarens vold ske uden selv at gribe ind.

Det var i juli sidste år, at den lille Tobias døde af sine kvæstelser. I alt fandt lægerne 80 skader på hans krop.

Det var alt fra blå mærker og bidemærker til knoglebrud og kraniebrud, som lægerne fandt, da de undersøgte drengen.

Flere af skaderne var af ældre dato, og derfor mener politiet, at drengen dagligt i hele sit korte liv er blevet udsat for både vold og barske opdragelsesmetoder.

Selv om drengen til sidst lå bevidstløs tilbage i hjemmet i Øster Højst, tilkaldte ingen af de to voksne hjælp.

Tobias døde i løbet af natten, men først næste morgen ringede hans mor til alarmcentralen for at fortælle, at hendes lille søn var død efter at have slået hovedet aftenen forinden.

Da politi og ambulancepersonale nåede frem, stod det hurtigt klart, at drengen var blevet mishandlet, og parret blev anholdt senere samme dag.