TV der bevæger dig

Tønden bliver tom og tappen tør

00:28

1 af 2

Strejken hos Carlsberg i Fredericia kan snart mærkes på ganen. Der er ikke flere fadøls-fustager, og så er vi mere end på spanden - hvis vi bliver i digteren Johan Herman Wessels terminologi.

Den verserende strejke blandt 130 tapperi-assistenter i læske-afdelingen er årsag til, at lageret med fadøls-fustager er tomt. Lageret indeholder ellers normalt op til en uges leverancer, men hverken tønder, tappehaner eller medarbejdere er i omdrejninger.

Kortslutning

- Status er, at vi er gået tom for fadøls-fustager, og på nogle af vores læskedrik-produkter begynder der også at være udsolgt, siger kommunikationsdirektør hos Carlsberg Jens Bekke til Ritzau.

Arbejdet i læske-afdelingen kortsluttede, fordi Carlsberg ansatte en elektriker, der nægter at melde sig ind i fagforeningen. Så blev der lukket for hanerne, og det ser ud til, at de vil være tørre i nogen tid endnu. De strejkende nægter at gå i arbejde, selvom konflikten er i strid med overenskomsten, og selvom de strejkende har fået en bod på 35 kroner per strejke-time.

Vi kan intet gøre siger Carlsberg. Det er en sag mellem fagforeningen 3F og en medarbejder. Ikke mellem bryggeriet og 3F.

Det sidste fadøl blev kørt ud i dag, men selvom tønderne er ved at være tomme, er der stadig flaskeøl på lager. Carlsberg overvejer at hente fadøl hjem fra afdelinger i udlandet.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden