TV der bevæger dig

Tønder bank konkurs - Sydbank overtager kunderne

00:40

1 af 2

Sydbank overtager Tønder Bank, som fredag aften har besluttet at indgive konkursbegæring. De ansatte fortsætter i Sydbank og alle indskydere er dækket.

Tønder Bank har cirka 18.000 kunder og en balance i niveauet 2,3 miliarder kroner.

Der er indgået overdragelsesaftale mellem Tønder Bank A/S og Sydbank A/S.

Aftalen betyder, at Sydbank overtager samtlige aktiviteter fra Tønder Bank. Det indbefatter medarbejdere, kunder, filialer, bygninger og andre aktiver, men ikke hybridkapital og supplerende kapital.

Baggrunden for overtagelsen er, at Finanstilsynet ved en inspektion har konstateret et så stort nedskrivningsbehov på Tønder Banks engagementer, at banken ikke har tilstrækkelig kapital til at kunne fortsætte som selvstændig bank.

Med købet overtager Sydbank alle Tønder Banks ca. 18.000 kunder og en balance i niveauet 2,3 milliarder kroner.

Overtagelsen vil betyde, at de relationer og vilkår, som kunderne hidtil har haft med Tønder Bank, nu videreføres i Sydbank-regi. Kunderne i Tønder Bank vil mandag morgen blive betjent på sædvanlig vis.

Afdelinger vil blive lagt sammen

Sydbank har ligeledes overtaget medarbejderne i Tønder Bank. I forbindelse med overtagelsen vil flere filialer blive lagt sammen, og der vil derfor ikke være mulighed for at tilbyde alle medarbejdere i Tønder Bank fortsat beskæftigelse.

Tønder Banks sønderjyske filialer i Toftlund og Løgumkloster vil fortsætte i Sydbank-regi. I de byer, hvor begge banker er repræsenteret - Tønder, Vojens, Tinglev, Skærbæk og Rødekro ? bliver filialerne lagt sammen. Det gælder også filialerne uden for Sønderjylland i Vejen, Århus og København.

Sydbank glad for at hjælpe kunderne

Administrerende direktør Karen Frøsig udtaler:

- Vi er glade for, at vi kan medvirke til en løsning, så kunderne i Tønder Bank kan fortsætte i Sydbank i stedet for at lande hos Finansiel Stabilitet. Jeg er overbevist om, at de vil opleve Sydbank som en stærkt lokalforankret bank, der også kan tilbyde fordelene ved at være kunde i en af landets største banker. Bankens mange landbrugskunder vil helt sikkert også få gavn af den ekspertise, vi har samlet i vores landbrugscenter.

Sydbank ønsker ikke at kommentere overtagelsen yderligere, før medarbejderne i Tønder Bank er blevet nærmere orienteret om situationen.

Se Finanstilsynets redegørelse om Tønder Bank her: http://www.fondsraadet.dk/da/FR-Afgoerelser/Vaesentlige-og-eller-principielle-afgoerelser/IFRS-IAS/~/media/Fondsraadet/2012/Afg_ToenderBank021112.ashx

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden