TV der bevæger dig

Tønder Bank: Styrelse ser på revisors rolle

Revisorens rolle i sagen om den konkursramte Tønder Bank bliver nu taget op af Erhvervsstyrelsen.

Tønder Bank gik fredag konkurs, selvom banken de seneste tre år har afleveret årsrapporter med blanke revisionspåtegninger og uden anmærkninger i revisionsprotokollen.

Erhvervsstyrelsen, der er tilsynsmyndighed for revisorer og revisionsvirksomheder, ser nu nærmere på den rolle, revisorerne har spillet i forbindelse med konkursen efter et besøg af Finanstilsynet. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Finanstilsynet har konstateret yderligere nedskrivningsbehov på over 300 millioner kroner i en bank, der de sidste tre år har fået en blank revisorpåtegning i årsrapporten.

Erhvervsstyrelsen vil derfor som tilsynsmyndighed se nærmere på revisors rolle og afdække, om der er grundlag for en nærmere undersøgelse. Den bliver iværksat, hvis der er risiko for, at en revisor har overtrådt reglerne.

Banken blev revideret af selskabet BDO, der i løbet af denne uge vil gennemføre en større undersøgelse af, hvordan arbejdet med Tønder Banks regnskab er blevet udført.

- Vi er i gang med at undersøge, hvordan opgaven er blevet løst, og det vil vi bruge indeværende uge til at få overblik over, har Henrik Brünings, bestyrelsesformand i BDO, sagt.

Erhvervsminister Annette Vilhelmsen (SF) har allerede slået fast, at hun vil have kigget sagen efter i sømmene. Det drejer sig primært om bankledelsens ansvar, skriver Børsen.

- Hvis det, der er foregået i Tønder, er inden for lovens rammer, så skal man have kigget på loven. Det skal undersøges grundigt, hvad det her handler om, siger Annette Vilhelmsen til Børsen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden