Tønder efterlyser farlige pletter i trafikken

Hvor er de farlige steder i trafikken i Tønder Kommune? Det spørger kommunen lige nu borgerne om i en elektronisk borgeranalyse, og på nuværende tidspunkt har omkring 500 deltaget og givet deres bud.

Resultaterne af undersøgelsen skal bruges til at planlægge og prioritere trafiksikkerhedsarbejdet, og ingeniør Anders Hørkjær Pedersen, der er projektleder på trafiksikkerhedsplanen, opfordrer borgerne til at deltage, hvis de ikke har gjort det endnu.

- Hvis antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken skal reduceres yderligere de kommende år, skal vi have et mere præcist billede af, hvor borgerne føler sig utrygge, og hvor der sker uheld, så vi kan sætte ind med forbedringer de rigtige steder. Vi har brug for borgernes hjælp til at skaffe os dette billede, og derfor er det vigtigt, at så mange som muligt deltager i undersøgelsen, siger Anders Hørkjær Pedersen.

Indtil videre er det primært strækninger med høj hastighed og manglende cykelstier, der er blevet udpeget i undersøgelsen. Især er Ribelandevej blevet nævnt som en strækning, hvor det er utrygt at være cyklist.

Det er muligt at deltage i undersøgelsen frem til den 11. april 2014. Klik ind på www.toender.dk og kig efter banneret ?Er du utryg i trafikken?.

I maj måned tager arbejdsgruppen bag undersøgelsen ud og kigger nærmere på de steder, der er blevet udpeget som farlige eller utrygge med henblik på at få lavet konkrete løsningsforslag.