Tønder Festival har solgt flere billetter og får million-overskud

For tredje år i træk kan Tønder Festival præsentere et overskud. Regnskabet for 2016 er gjort op og viser et samlet overskud på 1,1 million kroner.

Tønder Festival solgte flere billetter i 2016 og havde større indtægter fra sponsorer.

- Vi er meget glade for den øgede publikumsinteresse, vi oplever, og for at vi for tredje år i træk kan melde et overskud ud. En stor tak til alle, der har støttet og hjulpet til med festivalen i 2016, siger Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør for Tønder Festival i en pressemeddelelse om årets resultat.

For tre år siden lykkedes det Tønder Festival at skaffe ekstraordinær støtte fra en lang række sponsorer. Det var med til at sikre økonomien, så festivalen kunne udvikle sig og forfølge ambitionerne om nytænkning og vækst.

For nylig blev Tønder Festival igen valgt som Kulturelt Fyrtårn under Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig. Aftalen gælder for de næste to år og betyder blandt andet, at festivalen kan gennemføre workshops for unge lokale musikere med internationale navne som undervisere samt en gymnasieturné, der skal skabe opmærksomhed omkring Tønder Festival på begge sider af grænsen.

Direktør på Tønder Festival, Kirstine Uhrbrand, har denne kommentar: 

Kirstine Uhrbrand er glad for den opbakning, der er til Tønder Festival.