Tønder Festivalen: Cash kommer

Den Grammyvindende amerikanske sangskriver Rosanne Cash bliver et af hovednavnene på Tønder Festivalen 2016. Billetsalget åbner 1. december.

På toppen af plakaten til festivalen 2016 kommer til at stå Rosanne Cash.

Hun er født i 1955 og er ældste datter af Johnny Cash og hans første kone, Vivian Liberto Cash. Allerede Rosanne Cash’ andet album ”Right or Wrong” fra 1980 bragte hende op i toppen af country-hitlisterne i USA. Op gennem 80’erne slog hun sit navn yderligere fast, udgav fem album og fik en Grammy i 1985 for Best Female Country Vocal Performance. Hendes seneste album ”The River & The Thread” fra 2014 fik særdeles fine anmeldelser og høstede hele tre Grammy Awards. I oktober 2015 opnåede hun at blive en del af ”Nashville Songwriters Hall of Fame” – en ære, hun deler med sin far, Johnny Cash. Herhjemme gav Politiken albummet fem stjerner.

- Jeg er superspændt på at se hende, for jeg har hørt så meget om, hvor fantastisk hun er live. Faktisk forsøgte vi at få hende med på festivalen sidste år, men det mislykkedes. Jeg mødte så heldigvis hendes agent og fik en god snak med ham, og nu kommer hun så, siger den kunstneriske leder på Tønder Festivalen, Maria Theessink til TV SYD.

Billetsalget åbner snart. Det sker tirsdag den 1. december.

Du kan læse  mere om de kunstnere, der foreløbig er booket til Tønder Festival 2016 på www.tf.dk/musik