Tønder fortsætter kampen mod alkoholisme

Måske har du den seneste tid set kampagnefilmen for hjælp til at komme ud af alkoholmisbrug. Den landsdækkende kampagne for kommunernes alkoholafvænningstilbud stopper på tirsdag, men i Tønder fortsætter de kampagnen.

Tønder Kommune har de sidste tre uger været en del af en landsdækkende alkoholkampagne, der skal gøre op med den misforståelse, det er, at det er tabu at få hjælp til at tackle et alkoholproblem.

Den landsdækkende kampagneindsats stopper på tirsdag, men lokalt kører kampagnen videre mange steder. Heriblandt i Tønder Kommune.

En af dem, der har været gennem alkoholbehandling i Tønder Kommune er Anton Hansen fra Rejsby. Han stoppede med at drikke for 11 år siden, efter han blev opmærksom på, at han drak for meget.

- Jeg kunne sagtens komme op på en halv kasse øl om dagen. Jeg havde forsøgt at stoppe tidligere og taget Antabus, men det var ikke seriøst nok. Så jeg tog en beslutning om, at nu skulle det være, siger Anton Hansen til TV SYD.

Anton Hansen kom i behandling gennem Tønder Kommune, og kan til april fejre 11 år uden alkohol.

Du kan høre Anton Hansen fortælle, hvornår han mener, man har et alkoholmisbrug, og hvad man skal gøre ved det (varighed 53 sekunder).