Tønder kæmper for en plads i håndboldligaen

Tirsdag aften tager TM Tønder imod Nordsjælland i den første af to kampe om en plads i håndbold-ligaen.

I hele sæsonen har TM Tønder og Randers kæmpet om direkte oprykning fra 1. division til ligaen. Tønder måtte nøjes med 2.-pladsen og skal derfor møde Nordsjælland,  der sluttede næstsidst i ligaen, om pladsen i den bedste række i næste sæson.

Det er fedt, at vi kan noget her i Tønder, som man ikke kan andre steder.

De to kvalifikationskampe er det foreløbige sportslige højdepunkt for TM Tønder.

Klubbens historie går tilbage til 1998, hvor de to klubber Tønder SF Håndbold og Møgeltønder UIF efter flere forgæves forsøg besluttede sig for et samarbejde med alle herrehold i de to klubber. I starten hed samarbejdet HF Vest Sønderjylland (eller i daglig tale HF Vest), men efter to sæsoner blev navnet lavet om til Team Møgeltønder Tønder – eller i daglig tale TM Tønder.

Fra 2004 til 2006 var TM Tønder en del af  sportskoncernen  Sønderjyske, men manglende sponsorstøtte og intern uro over flytning af  herrehåndbolden til Sønderborg førte til, at man i Tønder ikke længere ville være med i SønderjyskE – så siden 2006 har holdet igen spillet under navnet TM Tønder.

Hvis det skulle lykkes at rykke op i ligaen, vil det uden tvivl blive nogle drabelige opgør mellem Sønderjyske og TM Tønder.

Nøgternt set bliver Nordsjælland dog en svær hindring på liga-vejen, selvom Tønder har fordel af hjemmebane i den første kamp og traditionen tro får fanatisk opbakning fra en stopfyldt hal.

- Vi ser frem til to fantastiske kampe mod et ligahold. Vi har alt at vinde, Nordsjælland har alt at tabe. Vi får at se, hvor langt vi er fra liga-niveau. Selvom Nordsjælland er favoritter, så tror vi på en overraskelse. Selvfølgelig tror vi på egne evner - også i disse kampe, siger TM Tønders cheftræner Claus Lyngsøe.

Fanklubben i Tønder, TMT Red Support, ser også frem til kampene og forklarer succesen.

- Det er fedt, at vi kan noget her i Tønder, som man ikke kan andre steder. Det er ikke mange byer på vores størrelse, der - snart - har et ligahold. Det forventer jeg, at vi har på næste mandag. Vi har 50/50 chancer. Hvis vi spiller som resten af året, så vinder vi, fortæller formand for TMT Red Support, Esben Lind, til TV SYD.

Hvis det lykkes Tønder at få tilkæmpet sig en plads i ligaen får Syd-og Sønderjylland fire hold i den bedste række i næste sæson, hvor Ribe-Esbjerg, Sønderjyske og KIF Kolding København så  vil være blandt modstanderne.

Kampen mod Nordsjælland i aften fløjtes i gang kl. 18.30 og kan ses på TV 2 Sport. TV SYD sender kl.19.30 også både indslag og LIVE fra kampen.