Tønder Kommune fremlægger plan for at undgå nye børnesager

Tønder Kommune præsenterede tirsdag en ny plan, som skal sikre at kommunen overholder loven i sager om udsatte børn og unge.

I ti år har sager om børnemisbrug og -svigt i Tønder givet kommunen et dårligt ry. Tirsdag præsenterede kommunen en ny plan, som skal sikre at der i fremtiden bliver taget hånd om udsatte børn og unge.

I planen præsenterer kommunen nogle faste retningslinjer for hvordan forvaltningen for eksempel skal håndtere underretninger og børnesamtaler på området.

Planen kommer efter at en analyse i april måned viste at forvaltningen i 11 ud af 13 sager ikke havde overholdt loven på området for udsatte børn og unge.

- Det har da for at sige det på godt jysk været rigtig træls. Vi skal holde fokus på hvad det her handler om. Det er jo børnene det handler om og hvis jeg som politiker ikke varetager deres interesser så ville jeg være langt ude, siger formanden for Børn- og Skoleudvalget i Tønder Kommune Henrik Mehlsen (S) til TV SYD.

I følge den nye plan skal en række tiltag som ugentlig sparring med personalet og kurser være med til at undgå lignende sager i fremtiden, ligesom kommunen har tilføjet seks medarbejdere til afdelingen.

- Vi har ikke været systematiske nok i vores tilgang til at løse den her opgave, men med de værktøjer vi nu har fået, så tror jeg på vi lykkes med det, siger Henrik Mehlsen.