TV der bevæger dig

Tønder vil lære danske erhvervsfolk at tænke og tale på tysk

- Den viden og indsigt vi har, når det gælder tyske sprog og kultur, vil vi gerne tilbyde alle virksomheder, der ser Tyskland som et oplagt eksportmarked, udtaler Tønders borgmester Henrik Frandsen (V). Foto: Tais Tullin, TV SYD

Tønder tilbyder nu en ny tysk-uddannelse til danske virksomheder, der vil sælge deres varer og produkter i Tyskland.

Tønder Kommune tager nu initiativ til en ny kompetencegivende uddannelse "Tysk på grænsen", der skal styrke danske virksomheder, der sigter mod Tyskland som eksportmål.

I Tønder ved man, at grænselandet er noget ganske særligt. Både historisk, sprogligt og kulturelt. I regeringens Tysklandsstrategi står der, at det tyske sprog er vigtigt for at få succes på det tyske marked. Et marked der rummer et stort vækstpotentiale for danske virksomheder. Og bedre tyskkundskaber i den danske eksportsektor kan styrke dansk samhandel med Tyskland.

Det er netop her, den nye kompetencegivende uddannelse,  "Tysk på grænsen" , sætter ind og tager fat om de helt konkrete udfordringer, som mange danske virksomheder møder i deres eksportsatsninger til Tyskland – nemlig sprog- og kulturbarriererne.

-  Vores kommune er Danmarks indgang til det tyske marked og dermed porten til Europa. Og den viden og indsigt vi har, når det gælder tyske sprog og kultur, vil vi gerne tilbyde alle virksomheder, der ser Tyskland som et oplagt eksportmarked, siger ønders borgmester Henrik Frandsen (V) i en pressemeddelelse om den nye uddannelse..

"Tysk på grænsen"  er et tilbud til alle danske virksomheder, der sigter mod syd. Med kurset får deltagerne opdateret deres tyskkundskaber – både sprogligt og kulturelt – med et særligt fokus på den tyske virksomhedskultur. Deltagerne tilegner sig en større forståelse for de kulturelle forskelle mellem de to lande, og hvor afgørende den viden er, når det gælder et grænseoverskridende samarbejde.

Fra september kan danske virksomheder over hele landet komme på kursus i tysk erhvervssprog og kultur i Tønder. Kurset henvender sig primært til medarbejdere, mellemledere og direktører, der allerede har eller på sigt vil skabe tyske forretningskontakter.

Tysk på grænsen:

TYSK på grænsen skydes i gang for første gang i september måned, og det udbydes af Tønder Kommune i et tæt samarbejde med VUC Syd, Det Blå Gymnasium Tønder, UC SYD samt House of Exporters.

Kurset er en kompetencegivende uddannelse i tysk sprog og kultur til danske virksomheder fra hele landet. Kurset består af op til 90 timers undervisning fordelt på internatophold og webbaseret undervisning, og udover en intensiv sprogundervisning får deltagerne også deres eget digitale virksomhedsmateriale på tysk, oplevelser på og med tysk i grænselandet og ikke mindst et strategisk netværk af virksomheder, der også står foran en eksportsatsning
 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden