Tønderdreng synger sig vej mod stjernerne

Han kommer fra Tønder, stemmen er dyb, og alle hans koncerter meldes udsolgt. TV SYD har mødt den unge mand med den gyldne røst, Jacob Dinesen.

Han spillede sin første koncert på Tønderfestival som bare 19 årig. I dag er han 21 år og nyder en succes, der stadig føles uvirkelig.

- Jeg kniber mig selv i armen engang imellem. Det er en drengedrøm for mig, der er gået i opfyldelse, siger tønderdrengen Jacob Dinesen om den overvældende succes, han har fået, siden han første gang trådte frem på scenen på Tønderfestivalen for to år siden. 

I løbet af 2017 spiller han omkring 100 koncerter, og næsten alle har været udsolgt. Og det passer den unge mand med den dybe røst rigtigt godt. 

Spillemanden fra Tønder
Jeg er en spillemand, og jeg elsker at være ude på en scene. Jeg elsker at møde mit publikum, og jeg elsker at vise dem, hvem jeg er, og hvad jeg laver, fortæller Jacob Dinesen. 

Han er vokset op i Tønder, og byen har stået bag ham hele vejen. Hvis man for eksempel vil ringe til Tønder Kommune, så får man Jacob Dinesens dybe stemme i ørene, mens man venter. Også den unge stjernes far er rigtig stolt af ham. 

- Jeg tror, det glæder ham, når folk godt kan lide hans musik, for musikken som han laver, den kommer indefra, så det er lidt en kærlighedserklæring, når folk godt kan lide det, siger Michael Dinesen, der følger med fra sidelinien, mens sønnen gør klar til torsdagens koncert ved Slotssøen i Kolding. 

Hårdt arbejde har banet vejen
Succesen er ikke kommet af sig selv til den unge musiker. Den har i bogstaveligste forstand kostet blod. 

- Da jeg fik min første guitar, der øvede jeg mig i otte timer om dagen, indtil mine fingre de blødte, fortæller Jacob Dinesen og fortsætter: - Den stædighed, den er jeg glad for. 

En meget ung Jacob Dinesen - før hans gennembrud.
En meget ung Jacob Dinesen - før hans gennembrud.
Foto: Udlånt af Jacob Dinesen

Han har en mørk stemme, der kan virke helt upassende til det unge ansigt, og så er han blevet sammenlignet med stjerner som Springsteen, Eddie Vedder, Leonard Cohen, Bryan Adams og Rod Stewart. Og det er ikke helt ved siden af, mener Jacob Dinesen selv. 

- Hvis man propper alle de der kunstnere ned i en gryde og så tilføjer et sønderjysk "spark", så er der mig, siger han.

Vil finde sin helt egen lyd
Selvom succesen er overvældende for den unge musiker og sanger, så holder han fast i sit personlige mål.

- Det, jeg arbejder hen imod, det er at finde min egen stemme og min egen plads i musikken. Og det synes jeg er lykkedes efterhånden. Nu er det sådan, at når folk hører mig i radioen, så siger de: "Det er Jacob Dinesen". Det er fedt, siger han stolt. 

Alene i resten af juli og august har han 16 koncerter planlagt. Han er glad for hver eneste dag i sit liv som rockstjerne.

- Nogle gange skal man bare lukke øjnene og nyde turen, og det er det, jeg er i gang med, siger Jacob Dinesen glad. 

Jacob Dinesen er rørt og glad for den opbakning, han får fra sin hjemby Tønder.
Jacob Dinesen er rørt og glad for den opbakning, han får fra sin hjemby Tønder.
Foto: Ken Koustrup, TV SYD