TV der bevæger dig

Tørken truer: Se, om du må tænde din grill

I løbet af mandag er der indført og varslet afbrændingsforbud i langt de fleste kommuner i TV SYD område. Kun Sønderborg overvejer stadig omfanget af et forbud. Grafik: Simon Svanes Jensen, TV SYD.

I løbet af mandag er der indført og varslet afbrændingsforbud i langt de fleste kommuner i TV SYD område. Kun Sønderborg overvejer stadig omfanget af et forbud.

Mandag eftermiddag oplyser Brand & Redning Sønderjylland til TV SYD, at der fra onsdag morgen indføres afbrændingsforbud i Aabenraa, Haderslev og Tønder Kommuner. Det kom kort efter, at også Sydøstjyllands Brandvæsen oplyste, at der fra tirsdag morgen er indført afbrændingsforbud i Horsens og Hedensted.

Dermed har alle kommuner i TV SYDs område med Sønderborg som eneste undtagelse indført forbud mod afbrænding og brug af åben ild. 

Læs også - Tørken gør vejgrøften til en krudttønde

Her er en komplet oversigt over, hvor forbudet er indført, hvornår det gælder fra og, om du må grille:

Varde, Esbjerg og Fanø Kommuner - Sydvestjysk Brandvæsen:

Afbrændingsforbud gælder fra mandag klokken 17. Det omfatter alle former for åben ild og tillader alene brug af gasgrill på fast underlag - se forbuddet i detaljer her

Vejen, Billund, Vejle, Kolding og Fredericia Kommuner - Trekantområdets Brandvæsen​: 

Afbrændingsforbud gælder fra tirsdag morgen klokken 08. Det omfatter alle former for åben ild men tillader brug af både både kul- og gasgrill på fast underlag - se forbuddet i detaljer her

Aabenraa, Haderslev og Tønder Kommuner - Brand & Redning Sønderjylland: 

Afbrændingsforbud er varslet indført med virkning fra onsdag morgen klokken 08. Det omfatter alle former for åben ild - men tillader brug af både både kul -og gasgrill på fast underlag. Forbuddets detaljer er under udarbejdelse.

Sønderborg Kommune - Sønderborg Brand og Redning:

Afbrændingsforbud er stadig under overvejelse.

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu