TV der bevæger dig

Togbøvlet mellem Esbjerg og Kolding er først løst efter sommerferien

Det vil tage nogle uger at få udskiftet alle de 300 fejlramte tovhjul mellem Esbjerg og Lunderskov, hvorfor det først bliver efter sommerferien, at der igen kan køres med el-tog mellem Esbjerg og Kolding, fastslår Banedanmark. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

Togpassagerer på strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov skal væbne sig med tålmodighed. Først efter sommerferien er fejlen i kørestrømsanlægget rettet, og togdriften normal igen. Foto: Grafik: Thomas Hjelm, TV SYD

1 af 2

Det vil trække ud til efter sommerferien med at få el-togene tilbage på strækningen mellem Esbjerg og Kolding, meddeler Banedanmark.

En fejl i kørestrømsanlægget mellem Esbjerg og Lunderskov har nu i næsten tre uger skabt problemer for togtrafikken mellem Kolding og Esbjerg.

Onsdag den 9. maj opdagede Banedanmark en mulig fejl på kørestrømsanlægget på strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov. Siden har Banedanmark med teknikere fra leverandøren Siemens/Aarsleff arbejdet på at gennemgå og undersøge kørestrømsanlægget for at finde fejlen.

Tirsdag formiddag holdt de to selskaber pressemøde på Vejen Station om situationen. 

- Vi har nu sammen med vores leverandør Siemens/Aarsleff undersøgt en lang række komponenter på hele strækningen. Undersøgelsen fastslår, at der er en fejl på tovhjulene på selve kørestrømsophænget, sagde Morten Buur, der er områdechef i Banedanmark.

Det vil tage nogle uger at få udskiftet alle de 300 fejlramte tovhjul mellem Esbjerg og Lunderskov, hvorfor det først bliver efter sommerferien, at der igen kan køres med el-tog mellem Esbjerg og Kolding, fastslår Banedanmark.

Læs også Politiker og pendler om togkaos: Det er skideirriterende

Elektrificeringen af strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov var færdig sidste sommer, og el-togene begyndte at køre den 7. august 2017 - men de har altså nu stået stllle siden den 9. maj.

DSB har indsat dieseltog på strækningen - men der er færre gennemgående tog mellem Esbjerg og København og turen til københavn er forlænget til at vare næsten tre og en halv time.

På kortet herunder kan du se, hvor fejlen på togstrækningen er.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu