Togfolk reddede kat fra langsom død

En kat sad fanget med en dåse over hovedet i flere timer, inden en opmærksom DSB-lokomotivfører fik tilkaldt hjælp fra kolleger på et godstog.

I skumringen sidste torsdag kørte lokomotivfører Lars Erik Andersen gennem Grejsdalen ved Vejle. På sporet fik han øje på noget:

- Det lignede bare et stykke papir, der lå og flagrede. Det var rent tilfældigt, at jeg så det, siger Lars Erik Andersen til DSBs pressetjeneste.

Men da han kom tættere på, opdagede han, det slet ikke var skrald, han så:

- Så sidder der en kat ved sporet med en dåse på hovedet. Den sidder der og virrer med hovedet og prøver at slippe fri. Det var skrækkeligt. Det var bare en stor killing. Så tænkte jeg, at når jeg kom tilbage, ville jeg holde øje med, om den stadig var der, siger Lars Erik Andersen.

To timer efter passerede Lars Erik Andersen igen stedet, hvor katten havde siddet:

- Katten havde rykket sig et par meter, men dåsen sad stadig fast på dens hoved. Så ringede jeg op til fjernstyringscentralen ved Banedanmark for at få hjælp, siger Lars Erik Andersen.

Godstog kom til hjælp

Den vagthavende hos Banedanmark, Jan Møller Jensen, ringede både til deres sporvagt og politiet, men ingen af dem kunne komme og hjælpe.

Til gengæld kom Jan Møller Jensen i tanke om, at et godstog snart ville krydse stedet, hvor katten sad fanget.

- Jeg ringede op til godstoget, og de indvilligede i at hjælpe, siger Jan Møller Jensen.

Godstoget fra DB Schenker stoppede ud for katten, som sad helt stille.

Flere tog med op mod 70 km/t havde passeret den tæt, men den sad stadig - nok stiv af skræk - stille, da mændene fra godstoget tog den op.

Én tog ved i kattens krop, mens den anden fik dåsen hevet af kattens hoved. Og væk var katten.