Tommy smadrer et æg under oprydning i reden

Storken Tommy smadrede mandag et æg i reden i Smedager. Fosteret i ægget har højst sandsynligt været dødt længe, siger ekspert.

Tommy har været i gang med den helt store oprydning i reden i Smedager i dag. Det indebar bl.a. at smadre et æg. Det virker ikke umiddelbart særligt konstruktivt, men der er en mening med galskaben, fortæller Mogens Lange, storkeekspert, storkene.dk, til TV SYD.

quote

Fostret i ægget er højst sandsynligt død for lang tid siden. Så kan Tommy enten mærke, at der ingen aktivitet er i ægget – eller også har fostret været død så længe, at det er begyndt at rådne. Hvis det rådner, så lugter det og så ryger det ud.

Mogens Lange, storkeekspert, storkene.dk

- Fostret i ægget er højst sandsynligt død for lang tid siden. Så kan Tommy enten mærke, at der ingen aktivitet er i ægget – eller også har fostret været død så længe, at det er begyndt at rådne. Hvis det rådner, så lugter det og så ryger det ud, siger Mogens Lange.

Det er ikke kun den grimme lugt, der gør det. Tommy smider også ægget ud, for at sikre sikkerheden i reden. Ægget lander i siden af reden, hvor Annika senere kan ses smide resterne ud.

- Ægget tiltrækker dyr, hvis det får lov at ligge. Dyr, der ikke er velkomne i reden. Det kan være andre fugle, men det kan også være mårdyr, siger Mogens Lange.