Top-spiller fra EfB til Frankrig

Martin Braithwaite. målscorer i landskampen mod Polen, forlader Esbjerg for at spille i udlandet - formentlig i franske Toulouse.

Meddelelsen står på EfBs hjemmeside. Martin Braithwaite er solgt til en udelandsk klub, oplyser EfB. og DR Sporten oplyste allerede onsdag, at 22-årige Braithwaite skal spille i Toulouse.

Det vil hverken klubben eller spilleren bekræfte. EfB oplyser blot, at Martin Braithwaite kan tiltræde i en ny klub, når han får forhandlet sine personlige forhold på plads og har gennemgået et lægetjek.

Nye profiler

Esbjerg-direktør Søren Poulsen siger, det er i tråd med klubbens strategi at sælge profiler.

- Vi er meget bevidste om, at Martin er en vigtig spiller på et talentfuldt Esbjerg-hold, og at han har udviklet sig til en profil og landsholdsspiller. Men skal vi være tro mod vores strategi om at udvikle egne talenter og give dem mulighed for at afprøve deres evner på et højere niveau, kan vi ikke stå i vejen for hans ønske om at komme til en udenlandsk klub i en større liga, siger Søren Poulsen.

Braithwaites kontrakt med Esbjerg udløber ved udgangen af 2014. I denne sæson er han noteret for tre mål i Superligaen. Med salget opjusterer EfB Elite A/S forventningerne til det økonomiske resultat for 2013 til et overskud på 10-12 millioner kroner før skat.