TV der bevæger dig

Topdanmark politianmeldt for overvågning

02:31

Michael Schlie har nu politianmeldt Topdanmark for ulovlig overvågning.

1 af 2

Igennem halvandet år blev Michael Schlie fra Esbjerg overvåget af Topdanmarks detektiver. De filmede ham når han var hjemme, købte ind - selv i fitnesscentret. Episoderne har ændret hans liv markant. Nu har Michael Schlie sammen med sin advokat meldt Topdanmark til politiet.

Der er gået halvandet år siden Topdanmark slukkede for kameraet og indstillede overvågningen af Michael Schlie. Men billederne står inprentet i hans hukommelse. Ifølge Michael Schlie er Topdanmark gået langt over stregen.

- Jeg håber, at de får et rap over nallerne, så de tænker over i andre sager, at den slags metoder bruger man ikke, siger han.

Michael Schlies advokat, Rikke Omme, er helt enig.

- Vi mener, at Topdanmark har overtrådt straffeloven, og at de har filmet på steder, der ikke har været offentligt tilgængelige, siger hun.

Klare grænser
Sagen begyndte i 2007. En ganske almindelig arbejdsdag fik Michael Schlie en port på 250 kilo i hovedet. Han har ikke arbejdet siden. Topdanmark nægter at udbetale erstatningen på op mod fem millioner kroner. Forsikringsselskabet mener, at deres overvågningsbilleder dokumenterer, at Michael Schlie ikke er så syg, som han påstår. Nu håber han og advokaten, at politianmeldelsen fører til klare grænser for forsikringsselskaberne.

- Det her er et gråt område. Det er dybt krænkende for dem, det går ud over, og retssikkerheden er virkelig på spil. Forsikringsselskaberne har haft frit spil, og derfor er det vigtigt, at vi får sat nogle grænser for, hvordan det i givet fald skal foregå, siger Rikke Omme.

Indrømmer ulovlighed
I et tilfælde har Topdanmark filmet Michael Schlie, mens han klippede hæk i sin indkørsel. Det indrømmer Topdanmark nu var på den forkerte side af loven.

- I det ene tilfælde var det ikke lovligt, men det var det i resten af tilfældene. Men hvis det kommer dertil, betaler vi bøden, udtaler Jens Langergaard, der er kommunikationschef i Topdanmark.

Michael Schlie venter på, at ankenævnet får behandlet hans sag. Det har han gjort i halvandet år. Nu kan han så også vente på, at politiet ser på hans anmeldelse.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu