TV der bevæger dig

Fødselsdag forstyrret af tornado - vendte dog om i indkørslen

Søndag eftermiddag blev familien Krab i Gram mødt af dette syn i gårdspladsen - en tornado-lignende støvsky med kurs mod dem. Foto: Ulla Krab

Familien Krab fik sig noget af en forskrækkelse, da en tornado-lignende storm ramte deres grund søndag eftermiddag.

- Det hele var bare én stor støvsky.

Søren Krab fejrede fødselsdag søndag den 5. juni med sin kone og parrets to børn, da vejret pludselig gik fra sommerligt til skræmmende.

- Jeg går tilfældigvis ud ad bagdøren, da jeg ser, at der længere ude i horisonten er en skypumpe undervejs. Jeg kigger på den et par sekunder og opdager, at den kommer tættere på. Så kalder jeg på børnene og min kone, siger Søren Krab til TV SYD.

Familien bor på en gård i Gram og havde ikke forventet at få fødselsdagsbesøg af en mindre tornado.

- Den her store hvirvelvind kommer bare tættere og tættere på. Børnene skynder sig at hente deres ting i haven, og alle står vi så og kigger mod den, imens den nærmer sig gårdspladsen, forklarer han med overraskelse i stemmen.

Skypumpen kommer fra den nærliggende mark og igennem et læhegn. Men lige inden den rammer indkørslen, drejer den væk fra familien.

- Og så kommer der en storm af hagl efterfulgt af så meget regn, at jeg aldrig har set noget lignende. Gårdspladsen og haven var total oversvømmet, siger Søren Krab.

Hverken ting eller mennesker kom noget til.

- Men det var da et syn, jeg ikke lige havde regnet med at få, siger Søren Krab.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden