Torsdagens overblik: Det er Luciadag

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby, (V), og partifællen, folketingsmedlem Anni Matthiesen besøger i dag Grindsted. Sagen om forureningen fra Grindstedværket er igen blevet aktuel, efter at der er konstateret giftige dampe i en kloak. Ellen Trane Nørby og Anni Matthiesen mødes derfor ved middagstid i Grindsted med borgmester Ib Kristensen, (V), og formand for Region Syddanmarks miljøudvalg Jørn Lehmann Petersen, (S).

Fra i aften vil beboere i villakvarterer måske opleve, at politiet opfører sig mistænkeligt. Men det er der en ganske god grund til. For politifolkene fra Syd- og Sønderjyllands Politi tager nemlig tyvens briller på og kigger på udvalgte villakvarterer mellem klokken 17 og 21.

Torsdag er Luciadag, hvor der i mange institutioner og på skoler er arrangeret Lucia-optog.

Brand & Redning Sønderjylland har tidlig torsdag morgen slukket en brand i et affaldsoplag syd for Toftlund.

Et færdselsuheld, der involverer en særtransport, spærrer torsdag morgen den ene vejbane på Bjerndrupvej mellem Bjerndrup og Tinglev. Et uheld på Tarphagevej mellem Billum og Esbjerg generer morgentrafikken og giver kø og længere rejsetid. Der kan være glatte veje på udsatte steder.

Det bliver en kølig dag. Temperaturen kommer ikke meget over 2 grader. Til gengæld er der ikke meget vind i vente. Og med lidt held vil solen stikke næsen frem i løbet af dagen.

Tak, fordi du læste med.

Med venlig hilsen
Ernst Møller