TV der bevæger dig

Torv indviet efter forskønnelse

00:52

Søndag blev det nye torv i Felsted indviet. Video: Andreas P. Als, TV SYD.

Der er også blevet fornyet ved Damms Gård i Felsted. Foto: Sandra Rask Petersen, TV SYD

1 af 2

Søndag indviede Aabenraa Kommune og den lokale borgerforening det nye torv i Felsted.

Gennem de seneste måneder er Felsteds torv blevet omdannet, så de besøgende nu kan nyde de grønne omgivelser samtidig, samtidig med at mulighederne for at parkere er bevaret.

Det betyder alt for byen. Efterhånden var torvet og den gamle skole ved at være lidt slidt.

Klokken 11.00 blev det nye torv indviet med taler fra blandt andre borgmester Thomas Andresen, formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje og næstformanden for borgerforeningen.

- Det betyder alt for byen. Efterhånden var torvet og den gamle skole ved at være lidt slidt. Hvis man skal tiltrække nye tilflyttere, så er det pænt med et flot torv og en flot bymidte, siger næstformand for Felsted og Omegns Borgerforening, Erik Boysen, til TV SYD.

Forskønnelsen af torvet har kostet udgør sammen med etablering af haven ved Damms Gård og fornyelse af parkeringspladsen på Gråstenvej den sidste del af områdefornyelsen i Felsted. Den har stået på siden 2011.

Fornyelsen er støttet med i alt 13 millioner kroner fra LAG, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet samt Aabenraa Kommune.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden