TV der bevæger dig

Tour de France til Sønderborg - måske

02:10

Målstregen kan komme til at ligge ved Dybbøl Mølle, hvis Tour de France skal køre i Sønderborg. Video: Claes Adel, TV SYD.

Om nogle år behøver du måske ikke at tænde for dit tv for at se Tour de France. I stedet kan du tage til Sønderborg for at opleve det live.

En delegation med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i spidsen tog mandag til Paris for at få Tour de France til Danmark.

Tour de France er jo altså verdens største cykelløb.

Her overrakte de ved en formel ceremoni Danmarks bud på tre startetaper til Tour de France til løbsdirektør Christian Prudhomme.

- Jeg synes, at det er gået godt. Vi er kommet tættere på. Jeg er sikker på, at Christian Prudhomme godt kan se fordelene ved at komme forbi Danmark. Men der er mange om buddet, så intet er afgjort, sagde erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen efter præsentationen til TV SYD.

Udover etapen fra Vejle til Sønderborg har den danske delegation foreslået at ligge prologen i København og en etape fra Roskilde til Odense.

Det er først i år 2019, 2020 eller 2021, at touren måske kommer til Danmark. Sønderborg Kommune skal ligge 10 millioner kroner for at få touren til byen. Men ifølge Troels Lund Poulsen er det alle pengene værd.

- Ja, det er der ingen tvivl om. Det er set før til andre cykelløb, og Tour de France er jo altså verdens største cykelløb, lyder det fra ministeren.

Hvornår det bliver afgjort, om touren kommer til Danmark, er uvist. Startbyen til touren i 2018 er endnu ikke på plads.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden