Tove Mikkelsen og hendes mand overmandede knivrøvere

Strøgkiosken i Vejen fik lørdag besøg af to røvere med en kniv, der forlangte penge. Ejeren Tove Mikkelsen og hendes mand ville det dog anderledes.

- De skal bare ikke slippe af sted. Det er, det vi tænker.

Tove Mikkelsen og hendes mand Benny Mikkelsen fik lørdag besøg af to kvindelige røvere i deres kiosk i Vejen, der med en kniv forsøgte at true sig til penge og cigaretter. Deres første tanke var den ovenstående, og derfor slap røverne ikke fra kiosken med penge eller cigaretter.

- Så går jeg herned, og der står den ene af pigerne og er ved at fylde cigaretter i en plasticpose. Og da jeg så går hen imod hende og spørger hende, hvad hun har gang i, der trækker hun en kniv, siger Tove Mikkelsen til TV SYD.

Mens Tove Mikkelsen hentede hjælp, så forsøgte Benny Mikkelsen at holde de to kvindelige røvere.

- Den ene bider sig så fast i armen på mig. Og så tænker jeg 'nå ja'. Man mærker lige idet de bider, men så igen tænker du ikke over det. Og jeg tænker, at så er hun da kroget, torsken, så bliver hun vel siddende der, siger Benny Mikkelsen.

Godt nok blev den kvindelige røver ikke siddende i armen på Benny Mikkelsen, men ingen af de to røvere nåede med to kunders hjælp væk, før politiet kom. De er derfor nu varetægtsfængslet i fire uger. Politiet advarer dog om, at man skal passe på sig selv, hvis man kaster sig ud i at stoppe kriminelle.

- Det, vi er bange for, er, at folk udsætter sig for en stor risiko ved selv at gribe ind. Både en risiko for dem selv og så risiko for dem, de griber ind over for. Det er derfor, vi helt generelt anbefaler folk at tilkalde politiet og så observere og meddele politiet, hvad det er, der er observeret, siger lederen af lokalpolitiet i Vejen, Lars Bjerregaard.

Alligevel vil de to kioskejere også gribe ind, hvis de skulle blive udsat for endnu et røveri.  

- Vi er ikke helte. Vi handler bare og gør noget, mener Tove Mikkelsen.