Tradition: Slutter kongeetape i Vejle

Traditionen tro afsluttes kongeetapen i Post Danmark Rundt på en af Danmarks stejleste gader: Kiddesvej i Vejle. Det sker fredag den 2. august.

-Jeg er glad for, det ikke er mig selv, der skal kæmpe mig op af Kiddesvej. Men jeg glæder mig hvert år til at opleve det fantastiske setup og den utrolige stemning, der er i Vejle blandt de mange tilskuere, når feltet og hele følget i Post Danmark Rundt ankommer til byen, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V).

Men det er ikke kun på grund af stigningen, som TV SYD dokumenterede søndag aften, at Post Danmark Rundt slutter kongeetapen i Vejle.

-Stemningen i Vejle er næsten helt euforisk, når rytterne for første gang rammer den 21 % stejle stigning ved Kiddesvej. Her skal rytterne virkelig vise, hvad de dur til, og stigningen skaber år efter år splittelse i feltet. Men det er jo netop også det, der gør, at kongeetapen altid slutter i Vejle. Kiddesvej er berømt og berygtet blandt rytterne, og som løbsledelse glæder vi os hvert år til at se, hvad der sker på rundstrækningen i Vejle, siger løbsdirektør Jesper Worre.

700 motionister

Det forventes at de professionelle ryttere kommer til Vejle omkring kl. 16 fredag den 2. august. Inden da prøver ca. 700 motionister kræfter med den krævende Kongeetape.

For at markere løbets ankomst til byen, tænder Vejle igen i år hjuletræet på Søndertorv. Træet, der er lavet af gamle cykelhjul, vil hver aften i ugen op til løbet lyse smukt op på pladsen.