Traditionsrig lejr er til salg

DGI Sydøstjyllands traditionsrige 80 år gamle lejrskole leder efter en ny ejer. Den store grund i Mørkholt,med udsigt over Vejle Fjord og Rosenvold, følger med i salget.

Mørkholt blev i sin tid købt som et fristed for DGIs medlemsforeninger. Prisen for grunden var dengang 1200 kr. plus diverse omkostninger.

I august 1934 kunne den første lejrbygning indvies. Her kunne foreningerne invitere deres idrætsfolk ud til hygge, aktiviteter og badning fra stranden. Men tiden er løbet fra det gamle træhus bygget ind i den skrånende grund.

De tre etager har dannet rammen om mange hyggelige dage og aftener, med de gamle træer og den bjergtagende udsigt som kulisse. Ved siden af huset er der en nyere gymnastiksal, hvor der har været afholdt træningssamlinger og fester. Den store plæne foran lejren har desuden været centrum for grundlovsmøder i en lang årrække.

Mursten eller aktiviteter

- Vi er selvfølgelig kede af at skulle af med et sådant et klenodie. Men tiden er løbet fra lejren i foreningsregi. Vi står over for store investeringer, hvis Mørkholt skal kunne følge med tidens krav og ønsker. Valget står mellem byggematerialer eller aktiviteter for vores medlemsforeninger - og der, er det ikke svært at vælge det sidste, siger Rita Pedersen, formand for DGI Sydøstjylland.

En faldende interesse fra foreningerne til at leje stedet i hverdagene, har de sidste år fået økonomien til at blive dårligere. Derfor er det nu muligt at købe den 7835 kvadratmeter grund, de 346 kvadratmeter bebyggelse og et naturshelter, der ligger helt nede ved vandet.