Se billederne her: Traditionsrigt kor får kulturpris

JydskeVestkystens kulturpris 2019 går til Treenighedskirkens Drengekor fra Esbjerg.

Den kontante hæder på 50.000 kroner blev overrakt ved et udsolgt show med 1.100 tilskuere i Musikhuset Esbjerg tirsdag aften, hvor korets yngste medlemmer faktiske burde ligge i deres senge.

Trods navnet består koret også af mænd, og dirigent Lone Gislinge formår at få drengestreger og modne, musikalske ambitioner til at gå op i en højere enhed, så resultatet er englelyd.

Koret er etableret i 1964 og giver koncerter i ind- og udland, laver pladeindspilninger og balancerer tradition og fornyelse. For medlemmerne er arbejdet i koret en indføring i musikkens mangfoldige univers. Og for publikum er det en bevægende oplevelse at være til koncert.

Vinderen er valgt af en dommerkomité på baggrund af forslag fra JydskeVestkystens læsere.

Prisen blev uddelt for 24. gang, og tidligere vindere er bl.a. digteren Jens Rosendal, Jels Vikingespil, Askov Højskole og revyskuespilleren Leif Maibom.

JYDSKEVESTKYSTENS KULTURPRIS

Prisen gives for en indsats, der er i pagt med de bedste folkeligt-kulturelle traditioner i avisens udgivelsesområde.

Det skal forstås så bredt, at al kunstnerisk udfoldelse udført af amatører eller professionelle kan komme på tale som vinder.

Prisen kan gives både til enkeltpersoner og til institutioner/foreninger, til såvel en udøvende kunstner som til en kreds af borgere, der tegner en del af det kulturelle billede på deres egn.