Træner: Alt skal flaske sig

Hvis det skal lykkes for Team Esbjergs håndboldkvinder at nå DM-finalen, skal alt flaske sig i semifinalen. Men træneren tror på finaleplads.

Med et firemålsnederlag i den første semifinalekamp tårner Viborg HK sig op som en nærmest ubetvingelig modstander i DM-semifinalen for Team Esbjerg inden lørdagens returopgør i en hal, hvor det kun en enkelt gang - tilbage i 2011 - er lykkedes at vinde.

Alligevel tror Team Esbjergs cheftræner Lars Frederiksen på samlet sejr og en plads i DM-finalen.

- Hvis vi tager de første otte-ni minutter og et par dumme fejl hen mod kampens slutning fra, vinder vi faktisk med tre-fire mål mod Viborg i Esbjerg.

- Vi må krydse fingre for, at alle spillere rammer dagen, ultimativt, og det sker måske kun en gang i 30 kampe. Samtidig må vi håbe, at Viborg ikke rammer topniveauet, siger Lars Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Viborg lagde ud med at bringe sig foran 8-1 i Esbjerg, og hvis det scenarium gentager sig, er spillet ude for Team Esbjerg.

- Det vigtigste er, at vi ikke begynder at forcere. Viborg har stort set smadret alle modstandere på hjemmebane i denne sæson, og målet må i første omgang være at hænge på til pausen.

- Vi ved, at Viborg spiller for spiller er et bedre hold end vores, men vi håber at kunne sætte dem i samme situation, som da de fik gummiarm og tabte til en på papiret dårligere modstander i Champions League-kvalifikationen.

- Hvis vi kan bringe dem på randen af sæsonens anden store skuffelse og gøre dem usikre, vil vi være nået langt, siger Lars Frederiksen.

Også Team Esbjergs playmaker Lotte Grigel tror på, at slaget kan vendes i Viborg Stadionhal.

- Jeg synes, det er lidt forkert at snakke om, at vi skal skabe et mirakel. Vi skal bare op og spille en god kamp, og i håndbold kan det gå hurtigt.

- En bedre start end i den første kamp vil dog være super. Vi viste gode elementer i resten af kampen, men vi hang alligevel efter, fordi vi var så langt bagefter.

- I Viborg skal vi have en række små taktiske ting til at lykkes. Vi skal være lidt bedre til det hele, mener Grigel.