Trængt Cimber Sterling sætter rekord i maj København

Cimber Sterling sætter passagerrekord i maj.

Trængt økonomi og vedvarende spekulationer om selskabets overlevelse skræmmer tilsyneladende ikke kunderne væk fra lavprisselskabet Cimber Sterling.

Selskabet satte alle tiders passagerrekord i maj i år med 207.535 passagerer i maskinerne, viser selskabets seneste trafiktal.

- Vi er utrolig stolte. Trods den seneste økonomiske modvind viser danskerne fortsat fuld tillid til Cimber Sterling, og det er vi meget glade for. Vi går frem i alle vores segmenter.
Det siger administrerende direktør i Cimber Sterling Jacob Krogsgaard.

Antallet af Cimber Sterling-passagerer er mere end fordoblet siden 2008.

Den store passagervækst skyldes opstarten af de nye sydeuropæiske ruter i begyndelsen af 2009 samt kraftig vækst på såvel indenrigsruterne som på de regionale ruter.
 
Seneste rekord fra september 2010 på 202.335 passagerer er således slået med 5200 passagerer. Antallet af passagerer steg med 13 procent i maj 2011 sammenlignet med maj 2010.

Onsdag afholdes der ekstraordinær generalforsamling i Cimber, hvor aktionærerne skal godkende en planlagt kapitaludvidelse, der skal skaffe penge i kassen til at drive det trængte selskab videre.

På grund af et massivt underskud har Cimber Sterling været tvunget til at indgå en aftale med investeringsfonden GEM Global Yield Fund Limited, som er parat til at låne selskabet 300 millioner kroner over tre år.
Selskabets aktier er steget på det seneste efter vedholdende opkøbsrygter.