Træningsstart i Esbjerg: Ren overlevelse

Placeringen under nedrykningsstregen skal forbedres i løbet af foråret, lyder kravet fra Esbjerg-træneren, da Esbjerg fB superligahold begyndte træning mandag.

Det drejer sig om ren overlevelse for Esbjerg i foråret. Vestjyderne, som mandag begyndte træningen, ligger i øjeblikket under nedrykningsstregen. Det skal der helst laves om på meget hurtigt.

Esbjergs cheftræner, Niels Frederiksen, er overbevist om, at klubben kan skabe væsentligt bedre resultater end i Superligaen i slutningen af efteråret.

- Der er to helt vigtige parametre for os: Ydmyghed omkring vores situation og hårdt arbejde. De, der vil være med til det, er med på holdet, og de, der ikke vil, er ikke på holdet.

- Vi kan ikke have, at enkeltspillere står af og slår op i banen, siger Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Allerede ved den første træning tog Niels Frederiksen fat på et af de spillemæssige fokusområder i forberedelserne: At lukke bedre af i defensiven end i efteråret.

I den anden ende af banen skal Esbjerg blive endnu dygtigere til at score mål, og det skal ske ved at bringe så meget tempo og løb ind i spillet som overhovedet muligt.

- Endelig skal vi være dygtige i genpres. Vi så mod Salzburg, hvor svært det er at spille over for et hold, der mestrer det, påpeger Niels Frederiksen.

Esbjerg indleder 2014 med et par europæiske topkampe mod Fiorentina i 1/16-finalerne af Europa League. Første kamp af to spilles på hjemmebane 20. februar, inden returopgøret venter i Firenze en uge senere.

På lørdag bliver der lejlighed til at teste den defensive organisation, når Esbjerg møder Bundesliga-mandskabet Mainz i en træningskamp.

I den kamp kan det blive et gensyn med den tidligere Esbjerg-spiller Niki Zimling, som i dag spiller for Mainz, som også har Bo Svensson i truppen.