Trætte efterskoleelever heppede på Hillary

På Rejsby Europæiske Efterskole har eleverne været oppe hele natten mellem tirsdag og onsdag for at følge det amerikanske valg, og inden det har de fået flere måneders undervisning i valget.

Eleverne på Rejsby Europæiske Efterskole er onsdag morgen og formiddag meget trætte. Ikke fordi de har lavet ”natte-rend”, men fordi de hele natten har været oppe for at se valgdækningen af den amerikanske valgkamp. Faktisk har det været en del af deres skoleskema, at eleverne skulle være oppe det meste af natten, for at se, hvem der bliver USA’s næste præsident.

Hvordan har I det?

- Jeg er meget træt, siger Emilie, elev på Rejsby Europæiske Efterskole, der ligger med sin veninde Bothilde.

- Men det har været hyggeligt at se det, siger Bothilde.

- …og også spændende at følge med, forsætter Emilie.

Eleverne på efterskolen har set valgdækningen på engelsk uden undertekster, for skolen har masser af sprogundervisning og samfundsfag, så sproget har ikke været nogen udfordring for eleverne. Samtidig har eleverne to amerikanske lærere, som har brevstemt ved valget.

quote

Jeg er ikke så vild med resultatet, hvis jeg skulle vælge, så skulle det nok være Hillary Clinton

Emilie, elev på Rejsby Europæiske Efterskole

 

Måneders undervisning

På skolen har eleverne fået undervisning i det amerikanske valg i måneder. De har styr på valgsystemet, kandidaterne og udvælgelse af højesteretsdommer.

- Eleverne har haft natundervisning én gang, da de så den første duel mellem kandidaterne live. På selve valgnatten skal de også meget tidligt op og sidde klar foran storskærmen klokken 4 om morgenen, siger James Dumas til TV SYD.

Ligesom så mange andre danskere, så bryder de fleste af eleverne sig ikke om Trump, men elevernes to amerikanske undervisere, der har dobbelt statsborgerskab og stemmeret, har begge stemt på Clinton.

- Han er ikke det rigtige valg, han er ikke den rigtige præsident, siger elevernes lære, James Dumas om valgets vinder. 

- Jeg er ikke så vild med resultatet, hvis jeg skulle vælge, så skulle det nok være Clinton, men det er der nok ikke så meget at gøre ved, siger Emilie.