TV der bevæger dig

Trafikbøvl er slut og støjskærme er på plads

00:33

Efter mere end tre måneder med nedsat hastighedsgrænse og indsnævrede kørebaner kan trafikanterne atter uhindret passere Bramdrupdam i nordgående retning på motorvej E45, hvor der er opsat støjskærme.

Efter mere end tre måneder med nedsat hastighedsgrænse og indsnævrede kørebaner kan trafikanterne atter uhindret passere Bramdrupdam i nordgående retning på motorvej E45, hvor der er opsat støjskærme. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

1 af 2

Efter mere end tre måneder med nedsat hastighed og indsnævrede kørebaner kan trafikanterne atter uhindret passere motorvej E45 i nordgående retning ved Bramdrupdam, hvor der nu er opsat støjskærme.

Op til efterårsferien gik arbejdet med at opsætte støjskærme i gang, og siden har trafikanterne kunnet følge arbejdet, mens de i myldretiden jævnligt holdt i kø, når de i myldretiden skulle passere Kolding på motorvej E45.

Det har virkelig dæmpet støjen ganske betydeligt. Jeg glæder mig til at sidde ude i haven igen, når det bliver forår.

Verner Baagø, husejer, Bramdrupdam

Arbejdet med at sætte støjskærmene op krævede nemlig plads til mandskab og maskiner, hvilket betød indsnævrede kørebaner og nedsat hastighed i de seneste tre og en halv måned.

Læs også Vejdirektoratet advarer: Opsætning af støjskærme vil give kø på motorvej frem til jul

Nu er arbejdet med at opsætte skærmene afsluttet på den side, der vender ud mod motorvejen - og der mangler kun lidt afsluttende oprydning på den side, der vender ind mod husene i Bramdrupdam.

Glæder sig til at sidde i haven igen

Verner Baagø bor kun 60 meter fra den den støjende motorvej, som han nu er afskærmet fra.

- Det har virkelig dæmpet støjen ganske betydeligt. Jeg glæder mig til at sidde ude i haven igen, når det bliver forår, siger Verner Baagø til TV SYD.

Skærmen har virkelig dæmpet støjen ganske betydeligt, siger Verner Baagø til TV SYD.

 

Støjskærme for 47 millioner kroner

Vejdirektoratet og Kolding Kommune står bag projektet med at bygge en støjskærm ved boligområdet ved Bramdrupdam i Kolding. Formålet er at formindske støjgenerne fra motorvej E45.    
 
Projektet består af en seks meter høj støjskærm på en cirka 1.500 meter lang strækning mellem Egtvedvej og Vejlevej langs den sydlige side af Sønderjyske Motorvej.   
 
En lignende støjskærm er at op på cirka 550 meter langs tilkørselsrampen fra Vejlevej til den eksisterende støjvold i øst.

 

Projektet koster 47 millioner kroner, hvoraf Kolding Kommune bidrager med 20 millioner kroner.​​​​​​


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App