TV der bevæger dig

Trafikforsker: Jyder - se at blive enige. Ellers får I ikke noget

02:53

Borgmestrene i trekantsområdet går ind for en dobbeltbro over Lillebælt.

1 af 2

Borgmestrene i Trekantområdet er enige om at gå til regeringen med et nyt Lillebæltsprojekt. Projektet er dog i skarp konkurrence med Østjyllands forslag om en Kattegatbro. I dag siger en trafikforsker, at jyderne skal skynde sig at blive enige - ellers får de ingenting.

Trekantområdet vil have to parallelle broer over Lillebælt. I Århus vil østjyderne have en Kattegatbro over Samsø til Sjælland. TO ønsker, hvor kun ET kan blive opfyldt.

Men ifølge trafikforsker Henrik Harder viser al erfaring, at hvis man ikke kan blive enige i Jylland om, hvad man vil have, så kan man i sidste ende risikere at få ingenting.

En af de politikere, der kommer tæt på beslutningen, er den nye formand for folketingets Trafikudvalg, Benny Engelbrecht fra Sønderborg.

- Der er ingen tvivl om, at disse forbindelser skal afklares så hurtigt, det kan lade sig gøre, siger Benny Engelbrecht.

Trafikudvalget lægger op til, at de lokale borgmestre i den nærmeste fremtid tager til Christiansborg og fremlægger deres bro-forslag.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu