TV der bevæger dig

Trafikminister: Vil se på virkningsløse vejskilte

Foto: Colourbox

96 procent af bilisterne overtræder de blå, vejledende fart-skilte. Derfor vil trafikminister Magnus Heunicke (S) have Vejdirektoratet til at se nærmere på skiltene, som så mange bilister blæser på.

Lokalavisen Budstikken i Vejle og Fredericia lavede målinger på seks strækninger med de blå skilte med hvid tekst. F.eks. ?30 km/t zone?. Målingerne viste, at 96 procent af bilisterne blæser på den anbefalede fartgrænse. Undtagen yngre bilister. De ved, at det er dumpe-grund at køre for stærkt i zonerne.

Trafikministeren er overrasket over tallene:

- Skilte skal naturligvis virke efter hensigten, og derfor vil jeg nu bede Vejdirektoratet om at se nærmere på sagen. Direktoratet har i forvejen megen fokus på, at skilte ikke skal skabe forvirring

? det er selv sagt ikke til gavn for trafiksikkerheden,? siger han til Lokalavisen Budstikkens udgaver i Fredericia og Vejle.

Magnus Heunicke opfordrer også kommunerne til at se nærmere på zonerne med de blå skilte.

- Det er fortrinsvis noget, der arbejdes med i de enkelte

kommuner, men hvis man kan komme langt med hastighedsdæmpende foranstaltninger i stedet for yderligere regulering, er det en løsning, jeg fint kan bakke op om, skriver han i en mail til Lokalavisen.

I Vejle Kommune, hvor flere af målingerne er lavet, har kommunale tælling for flere år siden, vist lignende tal. Efter etablering af chikaner i stedet for vejbump på Nørremarksvej, lavede kommunen en måling over en måned. Og over 90 pct. af bilisterne ? bl.a.bybusser - kørte hurtigere end den anbefalede hastighed.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden